Aloha

A Healthy Fun Discovery of Hawaiian Food

Mijn verhaal

Een Gezonde Fun Ontdekking van Hawaiiaans Eten.

"A Healthy Fun Discovery of Hawaiian Food"

 

Aloha Hawaii is een eerlijk, eenvoudig, gezond, verantwoord, duurzaam food concept gebaseerd op de authentieke Hawaiiaanse keuken.

 

Dit is wat ik heb ontdekt na een jaar van research naar de hawaiiaanse keuken en een kookopleiding in Honolulu de hoofdstad van de Amerikaanse staat Hawaii gelegen aan de zuidoostelijke kust van het eiland Oahu. Een verslag van mij reis en opleiding bij Hawaiian Style Cooking Classes je in de BLOG op deze website.

 

Nadat ik in 2017 bij toeval een artikeltje over Poké Bowl tegen kwam op het internet. Was ik als voormalig kok en cateraar nieuwsgierig geworden naar wat de hawaiiaanse keuken te bieden heeft en waarom ik er nog nooit iets over had gehoord of gelezen. Mijn nieuwsgierigheid voerde mij mee op een geweldige digitale ontdekkingsreis en een eerste kennismaking met Poké Bowl. Mijn enthousiasme voor hawaiiaans eten was geboren en mijn eerste eigen experimenten met de geweldige gerechten uit deze keuken waren een feit. In deze zelfde periode raakte ik bij mijn werkgever in een reorganisatie waarbij mijn functie binnen het bedrijf verdween. Na een aantal weken van afwegen en slapeloze nachten heb ik besloten om de stap te zetten en Hawaii naar de lage landen te brengen.


Mijn missie

Eten moet een ongedwongen ontdekkingsreis zijn met een lage drempel. Met respect voor mijn gasten, medewerkers en de natuur. Met Aloha Hawaii wil ik de Hawaiiaanse keuken naar de lage landen brengen. Eten als basis voor onderling contact, plezier en ontdekking met de open warme sfeer van de Hawaiiaanse cultuur. Een beleving die ik graag wil delen met mijn gasten, en hen de mogelijkheid geven een stukje Hawaii te leren kennen.

 

Aloha,

Jaco Baak

 

“Aloha: A word expressing different feelings, love, affection, gratitude, kindness, pity, compassion, grief, goodbye and hello”