De Hawaiiaanse keuken

Aloha Hawaii, Hawaiiaans eten in de lage landen. Aloha Hawaii hoopt eind 2018 de eerste Hawaïaanse gerechten te kunnen serveren.

De Hawaïaanse keuken is vrij onbekend in West-Europa. Recent is met name de Poké Bowl bekend geworden dit is een afgeleide van de traditionele hawaiiaanse Poké en de Japanse Sushi.

Poké is een traditioneel gerecht uit Hawaii, het werd oorspronkelijk door de vissers gegeten als een manier om de restjes vis op te maken. Poké spreek je uit als poh-keeh. De traditionele Poké bestaat uit blokjes vis, meestal is dit verse tonijn, gemarineerd in onder andere sojasaus, sesamolie en bosuitjes. Tegenwoordig wordt Poké geserveerd met sushi rijst in een kom (bowl in het Engels) hier komt de naam Poké Bowl vandaan. Een Poké Bowl is vrolijke smakelijke mix tussen sushi en een salade, waar veel variaties mogelijk zijn.

Naast de meer traditionele Poké en Poké Bowls, vind u ook Low-carb Poké bowls, Snack Poké en Breakfast Poké, op het menu van Aloha Hawaii.

De oorsprong en fusion. De Hawaiiaanse keuken is meer dan alleen Poké en lijkt oorspronkelijk veel op de keuken van de andere eilanden groepen in Polynesië, gerechten veelal bereid in een Imu (zand of grond oven), volgens de Kālua beredings wijze. De eerste bewoners van Hawaii kwamen rond het jaar 400 vanuit andere delen van Polynesië. Eeuwen later kwamen er in de Haiwaiiaanse keuken Japanse en Amerikaanse invloeden en met de komst van migranten uit China, de Filipijnen, Korea, en Portugal werd het een echte fusion keuken met typishe eigen gerechten. Een wisselende selectie van deze veel al eenvoudige maar zeer smaakrijke gerechten vind u terug op het menu van  Aloha Poké.

Typische Hawaiiaanse gerechten zijn onder andere Longrice een soort noodle soep, Laulau een in Taro bladeren gegaard vlees, Loco moco rijst met vlees met gebakken eieren en saus, Poi een mouse van de Taro wortel, Spam musubi een snak van gebakken Spam met rijst en zeewier, Pu-Pu verzameling kleine hapjes van vlees, vis, kip en groente vaak geserveerd met een van origine Japanse mini BBQ genaamd hibachi. Op een echt Hawaiiaans feest (Luau) mag Luau Pig ook wel Kalua pork genoemd niet ontbreken, een stuk varkensvlees of heel varken bereid in een traditionele Imu.

Aloha Hawaii gebruikt uitsluitend de beste kwaliteit producten en waar mogelijk biologisch.

Wij serveren onze producten in bio-vriendelijke en volledig recyclebare of biologisch afbreekbare disposables en verpakkingen uit 100% natuurlijke grondstoffen.